Yan Friis &
Tom Kristensen

Yan Friis er en norsk journalist, humorist og forfatter. Han startet sin journalistkarriere i Arbeiderbladet som plateanmelder, for deretter å jobbe flere år i ungdomsbladet Det Nye, hvor han både anmeldte plater og konserter og hadde intervjuer med popstjernene – norske som utenlandske. Etter dette jobbet han i Vi Menn bl.a. som reportasjesjef. Fra 1996 til 2018 var Yan en av programlederne for NRK radios «Herreavdelingen», senere har han hatt programmer på Radio Vinyl. Yan har vært fan av The Beatles siden 1963, og i 1981 oversatte han boken «Lennon om seg selv», basert på ett av de siste dybdeintervjuene med John Lennon. I 2014 ga Yan ut boken «Beatles og jeg» hvor han vevet sammen sin egen oppveksthistorie med den samtidige fremveksten av Beatles.  


Tom Hermann Kristensen  er en norsk vokalist, gitarist og forfatter, som var med å starte bandet Backstreet Girls i 1984. Han har også spilt i Suicide Pilots og Cosmic Messiah, jobbet i musikkforretning i Oslo og har skrevet og bidratt på flere bøker om den norske musikkscenen. Han har også skrevet nærmere hundre essays og artikler, deriblant artikler om The Beatles, publisert i det norske fanklubbladet «Norwegian Wood». Tom har utgitt flere bøker, nevnes kan boken om «Titanic, Historien – fortalt av dem selv» i 2008, «Balladen om Gary Holton og Casino Steel» i 2015 og en antologi om David Bowie, «Ziggy Stardust Kom Aldri Til Norge». 


Sammen med Yan Friis står Tom bak en kommende bok om Rolling Stones.Yan Friis og Tom Hermann Kristensen skal ha et multimedia (bilder og lydkutt kombinert med dialog/foredrag) show om konflikten mellom John Lennon og Paul McCartney i 1971-72. Det kan bli en frisk og interessant time, melder Friis.