Bård Ose

Bård Ose (født 24. juni 1960) er en norsk musikkjournalist og forfatter. Ose har skrevet bøker om Vinskvetten, The Beatles, The Rolling Stones og pop-og rockmusikk fra Bergen, samt vært medforfatter av Norsk pop & rock leksikon. Han er en av programlederne for radioprogrammene P.I.L.S og Radio Rock som går på NRK P1, samt programleder for Ren 60 og Gammelnorsk på NRK P1+. Han har også vært programleder for TV-programmer og i 2007 laget Ose sammen med Finn Tokvam en serie i radioprogrammet Norgesglasset, kalt «Vår daglige Beatles», der de spilte samtlige Beatles-låter i kronologisk rekkefølge. Ose lanserer sin nye bok om The Beatles på festivalen.


Bård Ose skal holde et foredrag om jubileumsåret 1962 i Beatleshistorien. Det skjedde mye det året, de startet året med å prøvespille for plateselskapet Decca Records, de hadde sine siste runder i Hamburg på Star Club, de skiftet ut trommeslageren Pete Best med Ringo Starr så den endelige besetningen var på plass. De begynte radiokarrieren og fikk kontrakt med BBC og så fikk de omsider platekontrakt og debuterte med singlen «Love Me Do» på Parlophone Records. Gjest hos Bård er Geir Keys som bodde i England på den tiden og kjente The Beatles. 


Geir Keys ble født i Bergen i 1945 og flyttet til England i 1952 der han bodde i The Wirral (på motsatt side av Mersey-elven i forhold til Liverpool). Han flyttet tilbake til Bergen i 1970. Mens han bodde i England var han involvert i musikkbransjen både som musiker i en skiffle-gruppe og senere som journalist. Dette førte ham backstage hos mange, ikke bare folk som Beatles og Gerry and The Pacemakers men også til amerikanske artister på turne i England, som Everly Brothers, Roy Orbison, Bo Diddley, Chuck Berry, og mange flere. Geir traff gjerne på The Beatles back-stage på enkelte turnéer, på spillejobber, i The Cavern, og gjerne over en øl i The Grapes-puben i Mathew Street. Dette var fra midten av 1962 til slutten av 1963 da Geir var sammen med dem for siste gang på Empire Theatre i Liverpool i desember på en TV-sendt konsert. Geir ga ut boken «Sounds of the Sixties: The Stories Behind the Songs» i 2004.